TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE DE VÂNZARE

Termenii si condiţiile generale de vanzare descriu o colaborare comerciala obisnuita intre cumparator si vanzator.

Inainte de a utiliza sau obține orice materiale, informații, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile.

1. Acceptare TCGV

Prin accesarea, utilizarea, obținerea sau achiziționarea oricărui produs, conținut, date, materiale, informații sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastră sunteți de acord să respectați acești Termeni și Condiții. Administratorul își rezervă dreptul de a completa sau modifica orice informație din magazinul virtual fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

2. Drepturi de autor

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va descărca/utiliza conținutul magazinului online, imagini, descrieri, elemente grafice, fără acordul scris al administratorului întrucât reprezintă proprietatea administratorului,  fiind apărat de legea dreptului de autor și de legile referitoare la proprietatea intelectuală și industrială.

3. Perfectarea contractului la distanță, valabilitate

– In momentul lansarii comenzii de pe magazinul online cumpărătorul acceptă comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul își derulează activitatea.
– Contractul la distanță intră în vigoare în momentul confirmării comenzii de către administrator. Confirmarea se efectuează verbal (telefonic) sau electronic (e-mail).
TCGV magazinului online stau la baza contractului astfel perfectat.
– Nu se consideră sub nicio formă o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.
– Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plății, în cazul plății prin OP sau card respectiv după efectuarea plății și semnarea documentelor de transport în cazul livrării prin curier cu plata ramburs.

4. Stocuri

Administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor postate. Clienții sunt informați corect, conform termenilor și condițiilor, de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării. Rareori, pot apărea erori de comunicare în acest sens.

5. Informații privind exercitarea dreptului de retragere

Aceste prevederi se completează cu Legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată și modificată și cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Politica de retur

Potrivit OUG 34/2014, cumpărătorul are dreptul de a returna produsele achiziționate din magazinul online fără nici un motiv în termen de 14 zile de le primirea acestora.

Conform legislației în vigoare, dreptul de retragere este aplicabil consumatorilor – persoane fizice și grup de persoane fizice constituite în asociații.

Dreptul de retragere se poate aplică doar pentru produsele livrate prin curier.
Pentru produsele comandate cu avans la care clientul renunță din varii motive, vânzătorul poate reține până la 100% din avansul înaintat de client.

Nu se acceptă la retur:
– Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii;
– Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
– Echipamentele sunt folosite, zgâriate, deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garanție lipsa, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abuzuri dovedite conform OUG 34/2014 Art 14 (3).
– Produsele lipsite de accesoriile și componentele originale
– Piesele care prezintă urme de uzură, montaj, vopsire, sudură
– Coletele care au menționată suma de ramburs pe eticheta de transport

Cheltuielile de returnare vor fi suportate în totalitate de către Cumpărător, iar rambursarea contravalorii produsului acceptat la retur se va face în cel mult 14 zile de la primirea returului la sediul nostru.

Recomandăm pentru retur, transportul produselor cu ambalajul original nedeteriorat cu, etichetele și inscripționările specifice pentru a fi preluate integre și repuse spre comercializare.
În cazul în care nu se respectă condițiile de retur ale produselor, taxa de returnare a produsului refuzat este suportată de cumpărător.

Deteriorarea produselor în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs duce la refuzarea recepției coletului și implicit refuzarea returului.

Dacă produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut că și nou, ne rezervăm dreptul de a solicita o taxă pentru readucerea în stadiul inițial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din vânzarea produsului că second-hand sau, la opțiunea clientului, îi vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Acesta clauză se aplică conf. OUG 34/2014 Art 14(3) în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicându-se definițiile cuprinse în OUG 34/2014 .

În cazul în care au fost achiziționate mai multe produse de același fel, nu se poate returna decât un singur produs desigilat, restul cantității este acceptată doar dacă produsele sunt sigilate.

6. Program de lucru, livrări, termene
– O comandă poate fi plasată în orice moment, dar perioada de procesare este de Luni până Vineri în intervalul orar 8.30-17.00, exceptând sărbătorile legale.
– Produsele disponibile în magazinul online pot fi livrate prin curieri.
– Termenul de livrare pentru produse este de 48-72 ore din momentul confirmării livrării.
Administratorul își asumă responsabilitatea în privința livrării produselor comandate de cumpărător. Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

7. Obligațiile cumpărătorului

– să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre entitatea să atunci când acestea i se cer, în caz contrar există posibilitatea refuzării comenzilor;
– să accepte soluționarea eventualelor probleme în termen de 30 de zile de la dată sesizării acestora printr-un email adresat  administratorului;
– să accepte TERMENII ȘI CONDIȚIILE administratorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.

8. Obligațiile vânzătorului
– să pună la dispoziția utilizatorilor gratuit informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale. Conținutul publicat în  magazinul virtual are caracter orientativ. Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora afișate pe site sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori. Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare. În funcție de lotul în care au fost fabricate, aspectul real al produsului poate diferi.
– să contacteze clienții pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic;
– să livreze produsele în cel mult 30 zile de la confirmarea livrării, dacă acestea sunt în stoc;
– să utilizeze datele personale colectate de la clienți/utilizatori în concordanță cu secțiunea „Confidențialitate”, parte integrantă  din TERMENI ȘI CONDIȚII.
10. Prelucrarea datelor cu caracter personal

11. Folosirea cookie-urilor

Folosim cookies pentru a imbunătăți experiența ta. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Politica de Confidențialitate.